Over Mij

tinekeschaper_small

Ik ben na mijn gymnasium opleiding en enige jaren reizen in deze mooie wereld mijn loopbaan begonnen als maatschappelijk werkende en gezinstherapeute bij een Medisch kleuterdag verblijf. Daar kwam ik veel kinderen tegen die in hun ontwikkeling stagneerden, prikkelgevoelig waren, ontlastingsproblemen hadden, te veel of te weinig sliepen, te druk of te passief waren. Opvoedingsondersteuning alleen bleek in veel gevallen niet voldoende en ik kwam in contact met de klassieke homeopathie, een geneeswijze die mijns inziens alles behelst, “beter worden” op alle niveaus en het eigen herstelvermogen aanspreken, door middel van een gesprek, een ontmoeting en eventueel het passende homeopathische middel. Homeopathie is een manier van genezen die de mens op alle niveaus aanspreekt.

1986 – 1990 Opleiding tot klassiek Homeopaat  Stichting Theophrastus Almelo

Na het beëindigen van mijn opleiding tot klassiek homeopaat in 1991 startte ik mijn eigen praktijk en bouwde het werk aan het Medisch kleuter dagverblijf af. Inmiddels draait de praktijk op volle toeren en komen er ook steeds meer vragen over opvoedings- en relatie problematiek.  Soms kunnen enkele gesprekken al een stimulans zijn om zelf weer verder te kunnen. Zo combineer ik mijn ervaring met opvoedings-, gezins- en realtieproblematiek met de inzichten en behandelwijze van de klassieke homeopathie, een ideale combinatie.

1991-2000 Docent Homeopathie Stichting Theophrastus Almelo

Ik heb 10 jaar als docent meegewerkt aan de opleiding tot klassiek homeopaat en begeleid nog regelmatig stagiaires en beginnende homeopaten, daarnaast is er regelmatig overleg met collegae homeopaten. Ik geef  sinds enige jaren weer les aan een opleiding tot psycho sociaal werkende, een parttime HBO opleiding voor volwassenen.

15 jaar geleden kwam ook het vaccinatie vraagstuk in mijn praktijk aan de orde. Veel ouders hadden vragen en twijfels rond dit onderwerp en ik zag soms ernstige klachten, optredend na vaccinatie. Homeopathie werkt vaak verbluffend goed om deze gevolgen te neutraliseren en kinderen weer in hun eigen ontwikkelingsspoor te brengen. Daarnaast hebben ouders vaak informatie en advies nodig met betrekking tot vaccinatie, vooral als ze beginnen te twijfelen aan de jonge leeftijd waarop vaccinaties worden gegeven en het steeds toenemend aantal vaccins

In de praktijk worden regelmatig cursussen gegeven voor jonge ouders die het gedrag van hun kind leren zien als spiegel voor zichzelf en hun eigen ontwikkeling. Daarnaast is er ieder jaar een cursus EHBO op klassiek homeopathische grondslag, om zelf enige handvatten te krijgen om te kunnen ingrijpen in acute gevallen als verbrandingen, verwondingen, voedselvergiftiging. Homeopathie brengt hier snel en duurzaam herstel.