Vaccinaties, kan het ook anders?

Vaccinatie, kan het ook andersJonge ouders gaan, terecht, zeer zorgvuldig om met de gezondheid van de aanstaande moeder voor en tijdens de zwangerschap opdat het ongeboren kindje zo optimaal mogelijk beschermd wordt.
Ook na de geboorte wordt zorgvuldig nagedacht of borst- of flesvoeding gegeven wordt, over welke kleding en speelgoed passend is en over nog hel veel andere dingen.
Dan is het verwonderlijk dat na de geboorte het de gewoonste zaak van de wereld lijkt om je kindje vanaf de leeftijd van 2 maanden te vaccineren met 7 entstoffen zonder dat men daar informatie over inwint en vaak zonder dat men daar vragen over stelt. ‘Het hoort immers’ en iedereen doet het’. Het gevolg hiervan is dat kinderen op de leeftijd van 14 maanden 32 vaccin-stoffen toegediend hebben gekregen, 32 vreemde stoffen in een onrijp en zich ontwikkelend immuunsysteem.
In dit boekje worden daar kritische vragen bij gesteld en ideeen gegeven om daar anders mee om te gaan. De verantwoordelijkheid voor het geven van vaccinaties ligt uiteindelijk bij de ouders zelf en juist daarom zou iedere ouder zoveel mogelijk moeten willen weten over de voor- en nadelen van deze toegediende stoffen in een zich ontwikkelend organisme.
Vaccineren, het kan ook anders!!

Auteur: Tineke Schaper

ISBN10: 9020208934

ISBN13: 9789020208931

Koop het boek hier (ook verkrijgbaar in E-book versie)

Recensie ‘Vaccinaties, kan het ook anders?’, geschreven  door E. Wannee-Immerzeel

Er komen steeds meer kritische geluiden betreffende het vaccineren van (erg jonge) kinderen. De auteur heeft zich als klassiek homeopate en opvoedingsconsulente verdiept in deze materie toen ze steeds vaker problemen tegenkwam in haar eigen praktijk. Door veel ouders wordt over de keuze om wel of niet te laten inenten niet nagedacht. Het betreft echter een heel belangrijke keuze die gemaakt moet worden, dus de ouders moeten goed worden geïnformeerd (over voor en tegen) zodat ze een goede keuze kunnen maken. Inenting is echt geen verplichting zoals dat vaak wordt voorgesteld. In dit boek worden de voor-, maar ook de nadelen goed geargumenteerd besproken. Aandacht wordt ook geschonken aan vaccinatie voor volwassenen en meisjes (HPV-inenting). Er zijn ook mogelijkheden om de weerstand te verhogen. Ook kan gekozen worden om een deel van het vaccinatieschema te volgen. Kortom: maak een goede keuze voor uw kind en laat u niet leiden door angst. Aan het eind van het boek is een literatuurlijst opgenomen, evenals een lijstje van websites en eindnoten.