We gaan weer lesgeven in Uganda

Van 7 t/ 26 oktober gaan wij, Lilian Peters en Tineke Schaper van Homeopaten zonder grenzen weer lesgeven in Uganda in URDT, de Uganda Rural Development and Training Institute. URDT ligt in Kagadi, een dorp in het westen van Uganda waar weinig tot geen geneeskundige voorzieningen aanwezig zijn.

Een groep van 30 stafleden en studenten van de Agricultural Rural University is vanaf 2011 regelmatig door ons getraind in de grondbeginselen en acute behandeling van klachten volgens de klassieke homeopathie. Een module Moeder – Kind, behandeling in zwangerschap, rond de geboorte en de 1ste maanden na de bevalling is daar de laatste keer aan toegevoegd. Binnen deze groep zijn we bezig met training of trainers zodat de mensen ter plekke langzamerhand ons werk kunnen overnemen. Er zijn in de laatste jaren veel mensen met goed resultaat behandeld met homeopathie, zowel in de school als in de dorpen rondom Kagadi waar ‘Public Health Workers’, die de trainingen hebben gevolgd, werkzaam zijn. Zij geven de lokale bevolking informatie over hoe ze hun eigen afweersysteem kunnen versterken en ondersteunen op klassiek homeopathische manier bij acute klachten als breuken, kneuzingen, beten, steken, brandwonden, koorts, diarree etc. In oktober zullen enkele studenten onder onze supervisie ook zelf patiënten gaan behandelen.

We zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen en hebben er weer heel veel zin in. Naast hard en intensief werken is het altijd een periode waarin ook wij veel leren en ervaringen opdoen.

Hieronder wat foto’s van de vorige trainingsperiodes.

De klas

De klas

wegaanweerlesgeveninuganda2

Consult dat een van de gevorderde studenten afneemt onder onze supervisie.

wegaanweerlesgeveninuganda1

Studenten nemen hun kinderen, die zich goed alleen kunnen vermaken, vaak mee naar de klas.

Wordt vervolgd!